Live

Abuz spiritual prin efect de turma

Citeam un articol acu’ntr-o zi si citindu-l am descoperit ca abuzul cu multele sale forme, mai are inca una si anume abuzul spiritual. Dupa un caz real aflam ca acest tip de abuz este la fel de al naibii ca cel psihologic, practic este o ramura a lui, manifestata prin faptul ca omul se chinuie singur cu ganduri si anxietati, abia dupa ce a realizat la ce a fost supus. Din ce am inteles, abuzul spiritual se practica in grupuri, poate fi usor confundat cu efectul de turma, sau prin efectul de turma, oaia neagra care se impotriveste este abuzata in maniera asta, spirituala.

Este foarte des intalnit in grupuri religioase, drept dovada avem cazul lui Karen Wanjico. Dati un search pe Google, eventual gasiti si cititi articolul care m-a pus si pe mine pe ganduri.

Sunt sigura ca toata lumea a auzit de tipul ala de reclama americana „Doneaza x dolari la numarul de telefon bla, bla si Cutare Pastor se va ruga pentru tine”. Omul n-are ce face, doneaza banii si asteapta minunea sa se intample ca doar Cutare Pastor a zis ca se roaga pentru el. Dupa aia afla ca nu i s-a implinit dorinta ca vezi Doamne a avut nu stiu ce pacat sau ca nu a crezut cu toata forta lui de om in ce trebuia sa creada el acolo. Dar probabil ca baga bani in continuare.

Asta este doar un fel de exemplu, ca ele sunt mii si ca lamurire si paralela mentionez ca sunt crestin ortodox, practicant-nepracticant asta e treaba mea, dar la mine eu nu am vazut asa ceva. Asta e frumos la ortodoxie pentru ca iti da tie puterea de a face alegerea corecta pentru tine si tu alegi daca vrei sa donezi, de exemplu, sau nu. Nu vine nimeni sa iti bage cutia milei pe gat, nu iti spune nimeni ca pentru x dolari o sa ti se indeplineasca nu stiu ce dorinta ascunsa, nu vine preotul si iti spune sa ii dai nu stiu ce suma de bani daca vrei sa te vindeci de nu stiu ce boala ai tu. E simplu aici, daca vrei dai, daca nu vrei, nu dai si gata. Degeaba se agita unii ca ei vor spitale, nu catedrale. E usor sa vorbesti in necunostinta de cauza.

Revenind, scopul articolului astuia este popularizarea notiunii unei forme de abuz mai putin cunoscuta (abuzul spiritual, dupa cum am precizat mai sus) ca sa stim si noi despre ce e vorba in caz ca ne intalnim vreodata cu cineva care trece prin asta si are nevoie de ajutor ca sa poata trece peste. Este foarte important sa cunoastem si fapte de genul. Efectele acestui tip de abuz sunt inimaginabile. Vreti exemple? Pai uite: anxietate, depresie, deteriorarea sanatatii fizice si mentale pana la suicid. De ajuns, cred, astfel incat sa ne putem da seama ca treaba e chiar grava.

Poftiti si cititi si aici, este baza articoului meu: http://semneletimpului.ro/social/drepturile-omului/abuz/o-trauma-inca-insuficient-recunoscuta-abuzul-spiritual.html

https://www.facebook.com/yarina.caraman

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s