Live

Oameni, tabieturi si o tarfa. Detalii, detalii

Nu exista nicaieri si nu a existat niciodata o persoana care sa socializeze excelent cu alte persoane sub sau peste nivelul ei. Exact, noi toti suntem ierarhizati pe nivele: statut social, cultura, educatie, cei 7 ani de acasa, obiceiuri personale, pasiuni, placeri, etc. Se tine cont de absolut tot. A, nu ti-ai dat seama pana acum? Uite ca eu da si iti spun si tie, dar sa stii ca e evident si apoi, dupa ce o sa afli tot, o sa te intrebi cum de nu ai vazut, cand totul a fost chiar sub nasul tau.

Recunoastem dupa articole vestimentare, expresie faciala, privire si postura persoanele inteligente, care isi constientizeaza inteligenta si care nu se vor teme niciodata sa arate asta. Se imbraca exact asa cum vor, insa comportamentul se manifesta dupa eticheta. Nu iti vor spune niciodata face-to-face ca rujul ala te face sa arati ca o paiata sau ca ti se vad tangile pe sub rochia mult prea transparenta. Vor observa (daca esti fata buna cu toti) comportamentul tau de semi-tarfa (in societate, ca in secret e secret) dar se vor purta cu tine ca si cum nu ar fi vazut nimic, te vor trata cu nimic diferit, desi unii dintre ceilalti poate ca au avut grija sa iti arate ca esti mai mult decat o tarfa. Eh uite ca persoana asta nu o sa bage de seama nimic din toate astea (si va avea mereu in vedere faptul ca tu ai o facultate si un master dar gramatica ti-e complet straina) si iti va vorbi ca unui om normal. Da,normal. Si stai ca m-am exprimat gresit. De fapt o persoana inteligenta iti observa veleitatile de ibovnica sau ce profesie te vrei tu a practica, insa te va face in gand cu ou si cu otet (vorba vine, mai mult o sa rada de tine) dar in fata vei intalni mereu acelasi zambet ferm si rece :). Un astfel de om nu va fi niciodata prieten cu o tarfa si nici invers.

Tot dupa aspect recunoastem si educatia pe care fiecare om o are inauntrul sau, in doze mici, mult prea mici, inexistente, doze potrivite, mari, exagerate pana la arogante. Prin educatie totodata avem si cultura pe care fiecare o dobandeste cum poate si cum are timp. Sursa principala de cultura este cititul. Sa citesti e superb, au dreptate toti aia care zic ca evadezi pur si simplu intr-o alta lumea, dar mai conteaza si sa intelegi ceva. Si o tarfa poate sa citeasca orice, oricat si oriunde, dar oare intelege ea ceva? Eu zic ca o rezolvi daca ii dai o copie “Kamasutra” si o oglinda. Tarfa mai e si narcisista si trebuie sa recunosc ca nu arata rau. Deci ii foloseste oglinda aia, asta daca nu mai are alte 1000 prin geanta. Iar cat despre “Kamasutra” s-o gasi unul la fel de trist ca ea ca sa o initieze in experiente tantrice sau cum naiba le spune.

Un om are obiceiurile si tabieturile sale. Tigari, cafele, nocturne si diurne, muzica, excursii, calatorii lungi, citit, fotografie, stat degeaba, scris, plimbat aiurea, frecat la rece, astea toate sunt tabieturi pe care le avem toti. Nu pe toate dar frecatul la rece sigur il practica majoritatea. Acum eu zic sa schimbam un pic traditia si sa spunem asa “Spune-mi ce tabieturi ai, ca sa iti spun cine esti”. De exemplu mie imi place sa o frec la rece cand am timp, sa ascult niste melodii bune, sa citesc numai ce imi place, sa ma plimb aiurea si fara o tinta anume, sa-mi beau cafeaua dimineata, sa ma uit pe geam, sa ma inchid cu orele intr-un anticariat si sa nu ies de acolo pana nu inspectez tot si nu cumpar cel putin 20 de carti, sa discut subiecte despre care imi face placere sa discut, sa ma uit intruna la “The Big Bang Theory” si la “Game of Thrones” si mai sunt dar nu mi le amintesc acum. E, eu ce fel de om sunt? Habar n-am, daca are cineva bunavointa sa imi spuna, va rog.

Si precum ziceam, despre om spune foarte multe activitatea lui extra, ce face el cand nu mai e inconjurat de colegi de serviciu, prieteni, lume in general. Pana si pijamalele spun foarte multe despre noi. Ale mele sunt din satin rosu, oare ce graieste asta despre mine? Dar am avut si pijamale cu floricele si inca mai am unele cu doua girafe indragostite si sunt roz. Ei bine asta arata faptul ca acum sunt ceva mai matura fata de cum eram cu 3-4 ani in urma dar ca nu uit sa fiu copil. Si nu uit. Mi-a placut sa fiu copil.

Pa!

5 gânduri despre „Oameni, tabieturi si o tarfa. Detalii, detalii

Lasă un comentariu